Zpět na hlavní stránku
 

Spolčo starších-Pane, nauč nás modlit se (Lukáš 11,1)

Ilustrační foto.

více fotografií
Spolčo starších-Pane, nauč nás modlit se (Lukáš 11,1)

Je sobotní ráno, sluníčko mi svítí do postele a já přemýšlím jak strávit dnešní den. Zjišťuji, že v Jilemnici je večer spolčo, že je rozdělený a já nic jiného v plánu nemám. Tak se stalo, že jsem se ocitla u Lukšů v obýváku.
Na začátek nám Štěpán s Honzou zahráli scénku o modlitbě. Potom jsme ve dvojicích dumali nad tím, které modlitby známe a nestačili jsme se divit, na co všechno jsme zapomněli.
Maruška si pro nás připravila slovíčko, které dokonale zapadlo do tématu.
Štěpán, který setkání připravil chtěl, abychom se začali bavit o naší osobní modlitbě, jak se kdo modlí, s čím má potíže… Tak to byla idea. Realita byla trochu jiná. Začala velmi zajímavá debata o křesťanství a islámu. Nevím jak pro ostatní, ale pro mě byla dost přínosná. Žaludky se nám pomalu začínaly ozývat, a tak bylo na řadě ochutnat to, co připravily a přenesly dobré duše.
Po nabrání dalších sil, jsme si zahráli hru, která byla předtím ozkoušená na VŠ spolču v Olomouci (pozn. kluci mají jiné myšlení než holky a tady to bylo očividné)
Když celé setkání bylo o modlitbě, tak jsme také modlitbou zakončili. Ještě před tím jsme napsali úmysly za co se chceme modlit a každý si jeden vybral, aby se za to modlil do dalšího setkání.
Díky všem, kteří se jakkoliv podíleli na setkání.
A můj dojem? I když u vás člověk dlouho nebyl a přijede, tak se cítí jako doma. Díky

Autor: Jana Tauchmanová, publikováno: 23. 10. 2006

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.