Zpět na hlavní stránku
 

Koncert v Dobrušce a vše, co bylo před ním...

Ilustrační foto.

více fotografií
Bylo krásné páteční odpoledne a moje kroky směřovaly směrem k jilemnickému vlakovému nádraží. Odtud jsme se totiž všichni, plni očekávání, vypravili na cestu do Dobrušky. Cesta nám rychle utíkala a tak jsme se již něco málo po sedmé hodině mohli uvítat s našimi hostitelkami z Dobrušky. Ty si nás hned odvedli na místní faru, kde pro nás byl přichystán super program- večeře, modlitba a hlavně seznamovací hry. Měla jsem ohromnou radost z toho, jak mezi naše početné spolčo místní slečny zapadly! Ale jelikož jsme byli cestou vcelku unavení, vydali jsme se brzy na kutě...
Celá sobota byla pro naše spolčo zasvěcena zkouškám na nedělní koncert. Nebylo to po celou dobu nic jednoduchého, a proto jsme uvítali prohlídku historického jádra krásného městečka Dobrušky, vycházku na zmrzlinu a fotbal na nedalekém hřišti.
Z hřiště jsme se opět vrátili na faru, kde jsme se po celý večer "spolčili":-) Přesto, že jsme se před tím téměř neznali, panovala mezi námi, myslím, otevřená a velmi přátelská atmosféra. Přišlo mi jako kdybychom se znali už léta.... Došlo však i na místního pana faráře. Ten si pro nás připravil temátko o společenství, ze kterého by asi feministky neměly radost:-) Den jsme zakončili krásným příběhem a modlitbou.
V neděli jsme měli tu čest doprovázet mši svatou hudbou a zpěvem. A poté již začali poslední přípravy rychle se blížícího koncertu. Půl hodiny před jeho začátkem již bylo na některých vidět trému, na některých velikou radost a na většině únavu.... A pak už to začalo! Začátek koncertu uvedli P. Emil (místní kněz), Týna S. a naši dva super moderátoři Péťa s Jendou. Ti uvedli první 3 písničky a pak už se jen hrálo, zpívalo a radovalo;-)
Z mého pohledu se koncert, myslím, povedl. Nejvíce se mi však líbila úžasná atmosféra, kterou mělo na svědomí naše skvělé publikum!
Tímto bych ještě jednou chtěla poděkovat celé dobrušecké farnosti za vřelé přijetí a vynikající organizaci. Zvláště pak Johance, Péťovi a Pánu Bohu, bez nichž by se tento koncert neuskutečnil:-)

Autor: Lucy, publikováno: 18. 09. 2006

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.