Zpět na hlavní stránku
 

Spolčínko v Křižlicích

Ilustrační foto.
Naše chaloupka....
více fotografií
Bylo, nebylo a přeci bylo 6. srpna odpoledne, a chaloupka v Křižlicích se začala pomalu, ale jistě, zaplňovat nejmladší částí Jilemnického spolča neboli spolčínka.

Neděle 6. 8. 2006

Kolem 17:00 jsme se všichni sešli a začalo to. A protože většina z nás byla na neznámém místě musela přijít prohlídka terénu, které se ujala jako průvodkyně Lucka. Už jsme znali útulnou chaloupku, ale neznali jsme Křížlice, a tak jsme si je proběhli několikrát při první bojovce- Indicie. Po bojovce jsme měli hlad, ale ten zahnaly holky (Mařenka s Luckou) tak, že nám daly najíst:-). Mezitím se nám rozpršelo. A protože jsme měli mezi sebou i nové tváře začalo představování v podobě hry- Ruce. A šli jsme na kutě, abychom ráno byli fit.

Pondělí 7. 8. 2006

Déšť nás neodradil, a tak jsme šli ráno, ještě před snídaní, na bojovku- Trifidy= skupinky po 4-5 lidech, z nichž měli všichni zavázané oči až na jednoho, který byl vedoucí a vedl své slepce po předem vyznačené trase se třemi zastávkami: 1.zastávka: občerstvení v autobusové zastávce, 2.zastávka: šifra, 3.zastávka: zachraňování vedoucí a jeho ošetření. Po vrácení se do chalupy jsme zatopili, aby všechny věci uschly a my se nasnídali v teple. A protože se nám už moc do deště nechtělo hráli jsme hry uvnitř jako například Městečko Palermo, které nám vydrželo až do oběda. Po obědě jsme opět hráli hry vevnitř. Např.: strkání krabičky od sirek lžící přivázanou v pase; kdo dřív shodí z obličeje mince, které byly přilepené pastou na zuby, slepice aneb nošení peněz do kurníku a nakonec stolní hry např.: Oko; Člověče, nezlob se nebo Kris Kros. Po večeři jsme hráli hru Žeru, žeru a tzv. čokoládu a nakonec jsme šli spát.

Úterý 8. 8. 2006

Po krásném budíčku v podání Lucky (kytara) a Mařenky (zpěv) jsme se posilnili velmi výbornou snídaní. Po snídani nás Lucka rozdělila do dvojic a začali jsme hrát bojovku- Bomby, kterou vyhrála Filipova skupinka. Po obědě k nám dorazila milá návštěva- ve složení Jirka L., Jirka M., Péťa L. a Ivanka L.. Návštěva pomohla při rozhodování s olympiádou, které se účastnily dvě skupinky - Blinďáci a Wormíci. Tyto skupiny soutěžily ve dvou sportovních odvětví- nošení vody v ešusech a co jiného než....fotbal:-). Obě družstva byla silově vyrovnána, a proto to v nošení vody bylo nerozhodné a ve fotbale rozhodl až Filip krásnou hlavičkou v prodloužení- ve prospěch Blinďáků. Po fotbale jsme šli na svačinu a po svačině jsme šli hrát super bojovku "Capture the Flag", která nás velmi bavila a vydržela nám neuvěřitelných 5 hodin. V noci na nás čekala stezka odvahy a na konci "mrtvá" Lucka, která zázrakem vstala z mrtvých, když se za ní všichni nahlas pomodlili Otčenáš. Poté jsme se odebrali zpět do chalupy, a protože byly již ranní hodiny někdo šel do postele a někdo na karimatku, ale všichni šli spát.

Středa 9. 6. 2006

Ráno jsme měli velice "krásný" budíček, kterého se ujala Lucka s pokličkami a začala s nimi dělat hluk. Mezi tím co Lucka s Maruškou připravovaly, jako každý den, výborné jídlo, ostatní si nahrubo sbalili, našli, co ztratili a snídaně byla už hotová. A proto jsme se rozmístili kolem stolu a začali modlitbu, kterou měla Terka. Po snídani jsme opět šli hrát hru "Capture the Flag". Ale hodina H se velmi rychle blížila, a tak jsme museli skončit, dobalit věci a jít na autobus. Na autobusové zastávce jsme začali slovíčko, které jsme nedokončili, protože přijel autobus do Jilemnice. Rozloučili jsme se s Holcovými a Hoderovými a jeli nach Jilemnice.

Tak na dalším spolčínku, snad ve stejném obsazení(může být i větší), AHOOOJ!!

Autor: Martin Hornig, publikováno: 10. 08. 2006

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.