Zpět na hlavní stránku
 

KONCERT VAVŘINEČEK

Ilustrační foto.
Všichni ruce nahoru! Hej, hej, hej!!! :o)
více fotografií
KONCERT VAVŘINEČEK

Datum 7.5.2006 se určitě zapsalo do srdcí mnoha lidí. A ptáte se proč? No, protože tento významný den, od 15. hodiny odpolední, vystupovala v jilemnickém kostele světoznámá, luxusní a naprosto profesionální skupina mladých ze spolča Vavřineček :) No..na začátek trocha zlehčení neuškodí, né?
Fajn. Teď vážně :) Sedmý květnový den byl pro mě především dnem radosti. Vždyť jsme po více než dvouměsícovém horlivém snažení mohli okolnímu světu ukázat co v nás je a jak nás ta hudba moooc baví!
Ale jak to bylo na začátku? Prostě pár nadšenců z našich řad nás přesvědčilo, že udělat koncert je naprosto geniální věc :) No..a my ostatní jsme neměli důvod jim nevěřit, že :) Takže jsme to všechno svěřili tomu Borcovi nahoře a s vervou a nadšením jsme se do všeho pustili, plánovali a samozřejmě jsme pořád co? No trénovali přece :)) Na začátku byl velkej optimismus a elán..po pár zkouškách jsme trochu vystřízlivěli (teda aspoň já :) když jsme viděli, že to bude pěkná dřina- práce na písničkách jak na kostele a taky aby všechno se vším ladilo..noo nebylo to lehký :) Navíc zkoušky každej tejden po dobu víc jak dvou měsíců, to mi občas úsměv naprosto zmizel z tváře a únava pěkně zapůsobila :) Nicméně s pohledem zpátky fakt vidím, jak to Pán Bůh měl všechno dobře promyšlený, protože se vždycky našlo pár lidí, kterým úsměv nezmizel snad nikdy z tváře a který ty méně nadšenější neustále povzbuzovali a dodávali mega velký dávky radosti, takže jim za to samozřejmě patří fakt velkej DÍK! Hrozně moc mi taky dodávalo sílu to, jak se všichni snažili, aby ten výsledek byl co nejkrásnější a aby to všechno snažení bylo k oslavě Pána! Myslím, že za těch několik desítek hodin zkoušení a společného trávení času se naše společenství ještě víc utužilo a naše přátelské vztahy se mnohem víc prohloubili..! A to je faaakt skvělý! No..takže jsme pomalu,ale jistě směřovali do finiše. Každého to určitě stálo nějaký to odříkání- maturanti si chtě nechtě museli odpírat učení (ale náhodou jim to i celkem vadilo :) ty zimomřiví si v kostele na svý taky moc nepřišli, naše hlasivky dostávaly zabrat... No ale to už tu byl poslední víkend před naším koncertem a my jsme absolvovali téměř třídenní soustředění na chalupě v Peřimově.. Byla to akce, na kterou jsem se moc těšila a která určila předčila očekávání jak mé, tak i všech ostatních! Samozřejmě, že jsme dopilovávali co se dalo, ale taky se našel čas na sport, pořádnej táborák i bojovku :) V pondělí ještě společně zademonstrovat na Letný a pak přečkat těch několik dnů :)
Šestý to den květnový se konala "generálka"... No snažili jsme se to den předem moc nepřepálit, usoudili jsme, že vyspat se je důležitější :) Takže jsme posléze tak učinili a najednou tu byla ta dlouho očekávaná neděle! Přišlo mi, že to všechno uteklo hrozně rychle a taky jsem nevěděla, jestli se mám na koncert těšit nebo bejt smutná z toho, že tím ty naše každotejdenní zkoušky končej..joo odhadujete správně, vyhrálo to to první a to na celý čáře!!! :))
Nee prostě ta dlouho očekávaná chvíle byla tady a na každým bylo tu hoďku před samotným koncertem vidět aspoň trošku nervozity..Napjatě jsme očekávali naše rodiče, příbuzné, přátelé, spolužáky a doufali jsme, že kostel bude alespoň zčásti zaplněn :) No a už je to tady..ještě to všechno svěřit Panně Marii a v 15.05 nastoupit noblesně na scénu :) Nevím jak ostatní, ale já docela koukala na tu kupu lidí, která nakonec do kostela přišla! Podle některých odhadů to bylo až přes 200 lidí a to už je celkem úspěch, né? :) A tak jsme začali písničkou Kristus vítězí, 20 hrdel začalo zpívat, dirigent dirigoval, bubeník bubnoval, kytaristi, flétnisti, houslistky dodávali všemu šmrnc a bylo to naprosto úžasný! Potom následovalo ještě zhruba 14 písní, téměř všechny všeobecně známý-jako Vzdejme Pánu díky, Bůh je síla má, Jen Ty, Pane můj atd. Dále taky hymny ze setkání mládeže- Světlo světa, Tvůj Pán, ale i písničky, které až tak moc známý nejsou- Haleluja, Boží království..A další a další songy, na kterejch jsme si fakt dávali moc záležet! Celým programem provázel P. Vláďa Novák z Příchovic, který nás obohohatil nejen o slovo duchovní :) Nakonec jsme zazpívali Jesus Christ, odešli jsme do sakristie..a představte si to!!! Publikum ještě chtělo přídavek :)) No úplně nás to překvapilo..!! :) Takže jsme ještě přidali Ave Marie a Nám Pane dal jsi slovo své..Tahle poslední písnička byla obohacená o rap, kterej byl podle mýho asi vyvrcholením celýho vystoupení :) Na konec jsme zrobili mexickou vlnu a vyběhli před kostel..Teda řeknu vám, tak velkou koncentraci radosti na jednom místě jsem už fakt hodně dlouho nezažila :) Měli jsme takovou radost, že se nám to všechno podařilo :) Potom jsme utvořili špalír a loučili se tak s naším milým publikem, které nás po celý koncert obdarovávalo bujarým potleskem.. Nálada byla skvělá, takže jsme se asi po hodině odebrali na faru, kde jsme všechno náležitě zreflektovali a zhodnotili..Sdělili jsme si svoje dojmy a dojmy posluchačů, se kterými jsme už měli možnost mluvit..a že toho bylo fakt moc!
Večer jsem usínala a uvědomila si spoustu věcí..že se možná může zdát, že trénovat tak dlouho a usilovně pro hodinu a půl se nevyplatí..joo, ale chyba lávky! Už jen pro ten skvělej pocit, vidět ty nadšený tváře posluchačů..a taky je mi naprosto jasný, že kdyby to všechno nebylo pro oslavu Pána, tak by to fakt nemělo cenu,ale takhle..Cítím fakt velkou vděčnost za všechny ty lidi, se kterejma jsme měla možnost připravit tak úžasnej koncert, za ty, ktetý nás neustále podporovali, za rodiče a v neposlední řadě taky za ty, který nemohli na koncert přijít, ale alespoň na nás mysleli... Je toho toho fakt moc! Můžu říct, že z týhle radosti budu žít ještě hodně dlouho!
No a na závěr... snad jenom DÍKY DÍKY ČAUUUUUUUU :)))))

Písničky:
01 Kristus vítězí
02 Péťovo úvodní slovo
03 Vláďovo slovo
04 Bůh je síla má
05 Tvůj Pán
06 Alfa i Omega
07 Vláďovo slovo
08 Haleluja
09 Ty jsi mój Pán
10 Jen Ty Pane můj
11 Vláďovo slovo
12 Možná už brzy se vrátíš
13 Boží království
14 Vzývám a slavím
15 Vláďovo slovo
16 Vzdej dík
17 Světlo světa
18 Zář tváře Tvé
19 Vláďovo slovo
20 Vzdejme Pánu díky
21 Jesus Christ you are my life
22 Ave Maria
23 Nám Pane dal jsi Slovo své

Autor: Terezka Pourová, publikováno: 12. 05. 2006

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.