Zpět na hlavní stránku
 

Společenský večer Vavřineček 25. 2. 2006

Mottem našeho již třetího jilemnického společenského večera bylo: "Tvořme společenství". A že to společenství mladých i těch starších bylo opravdu veliké, vypovídal zcela plný jilemnický sál. Jako překvapení bylo pro prvních 80 dam a slečen připravena růže. Dále se na velké mapě špendlíky znázorňovala místa, odkud hosté přijížděli. Byly to blízké vesnice, ale i nejrůznější kouty Čech, Moravy a dokonce i Slovenska!
Společenský večer byl zahájen naší moderátorskou dvojicí Ondrou a Maruškou a scénkou ze známého filmu Matrix, kde hlavní roli hrál náš maskot Vavřineček. Úvodního slova se ujal náš vikariátní kaplan pro mládež P. Vítek Horák, který připomenul i události loňského večera, kdy zemřel Jan Pavel II. O slovo se už ale přihlásila skupina Veget, která celý večer provázela svým doprovodem. Po chvíli nastal velký okamžik. Celý sál netrpělivě očekával naše předtančení... Tma. "A babičko, existují strašidla? ... Ale ne, děvenko, ty jsou jenom v pohádkách..." Černokněžník, víly, princové a princezny, vodník, karkulka a další pohádkové postavy přišly na scénu. Předtančení sklidilo veliký úspěch, a proto jsme ho v průběhu večera ještě jednou zopakovali. Následoval taneční pořádek, při kterém měli opravdu všichni možnost poznat druhé lidi a hlavně si pěkně zatancovat. Po bohaté tombole se jen zaprášilo! V taneční soutěži jednotlivé páry uplatnily své dovednosti, bylo se opravdu na co dívat! Porota složená ze samých skvělých lidí byla postavena před nelehký úkol, ale vcelku jednoznačně k naší radosti vyhrál Jirka s Marcelkou! Celý večer neuvěřitelně utíkal. Taneční scénka, losování hlavní tomboly i zábavná hra celý program velmi zpestřily.
Pro ty, kdo už nemohli v kole vydržet, byly ve společenské místnosti připraveny různé prezentace (historie a působení společenství Vavřineček, prezentace ze setkání se Svatým otcem v Kolíně nad Rýnem,...), všechna čísla našeho časopisu, CD s fotkami a mnoho dalšího.
Všichni se kolem třetí hodiny ranní rozcházeli domů, a tak na nás zbyla milá povinnost úklidu. Celý společenský večer stál sice hodně sil, ale dělali jsme to pro radost - pro ty lidi, kteří nás podporují, a hlavně pro radost našeho Boha!
I když ples je již za námi, věříme, že si každý z nás odnesl aspoň kousek dobré nálady a kdyby ani to ne, tak aspoň něco z bohaté tomboly:-)

Autor: Maruška Válková, publikováno: 14. 03. 2006

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.