Zpět na hlavní stránku
 

Jakubský ples v Brně

Ilustrační foto.
Slavnostní nástup egypťanů byl provázen mnohými efekty...
více fotografií
V sobotu 4.února se část staršího spolča vydala na V. reprezentační ples mládeže od sv. Jakuba, do Brna. Tento ples byl zahájen vlastně již v 17:00 mší sv.
Kostel sv. Jakuba - tak to jsme byli ještě stále v Brně, ale změna nastala vstupem do společenského domu Rubín. Při vstupu nás vítaly krásné Egypťanky. (Ne, to není překlep. :-) V šatně přibyli ještě Egypťané, … V 19:00 sál potemněl a na parket vstoupilo 16 mužů a 16 žen s pochodněmi (tedy pokud ještě umím počítat a pokud jsem ta čísla od soboty nezapomněla ;-)). Rázem jsme se ocitli v dalekém Egyptě, na břehu řeky Nil… Bohyně Isis a božský Usur nás přivítali na velkolepé slavnosti. Měli jsme možnost s nimi pojíst na božské hostině …. Sál potemněl (již po … prostě po několikáté) a prostorem se nesl hlas Kleopatry….. Překvapení nebrala konce – tanečnice Latifá, ... Večer utekl jako voda v rozvodněném Nilu, že se ani nechtělo věřit kolik je hodin, když božský Usur končil celou slavnost.
Egypt připomínalo nejen odění pořadatelů, ale i etikety vína, tabulky se zákazem kouření, …. – vše ve stylu. Samozřejmě nechyběl prostor k tanci, tombola, ….
Co dodat na závěr? „ …I když jsme nevyhráli zájezd do Korutan ani do Paříže, budeme-li živi a zdrávi, máte nás tu za rok zase…“
Děkujeme za pozvání, děkujeme za krásně prožitý večer. DĚKUJEME :-)

Autor: Brum, publikováno: 09. 02. 2006

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.