Zpět na hlavní stránku
 

"Výjezdní akce" za hranice královehradecké diecéze - do Semil

Ilustrační foto.
Večerní překvapení
více fotografií
V sobotu 12.11. se okolo páté hodiny začalo plnit parkoviště před semilským kostelem. Jilemnické spolčo totiž přislíbilo obohatit mši svatou svým hudebním doprovodem a bez zkoušky by to asi nebylo ono. Lavice se postupně zaplňovaly a v šest již začala mše svatá písní Zář tváře tvé.
Po mši proběhla ještě adorace a po odklizení aparatury, se již přemísťovalo na místní faru. Protože mše svatá s adorací nebyla zrovna nejkratší, nikdo nebyl proti, když hned po úvodní modlitbě následovalo nasycení našich prázdných žaludků. Ještě než se ujal slova místní duchovní P. Gajdošík, zahráli jsme si hru, což nebylo v našem počtu až tak jednoduché:-). Bylo nás kolem padesáti.
Po několika písničkách již začal poutavě vyprávět o své cestě ke kněžství P. Gajdošík. Byl ovšem často přerušován, jeho příhodám v jeho vtipném podání se opravdu nedalo nezasmát:-). Naše bránice si neodpočinuly ani poté, P. Vítek Horák nám totiž přečetl příběh z knížky Zlý farář přejel hodného psa. Po písničce na zklidnění již byla závěrečná modlitba a po ní jsme si ještě před naším tradičním pozdravem poslali dokola křížek na čelo.

Autor: Marcelka Lukešová, publikováno: 14. 11. 2005

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.