Zpět na hlavní stránku
 

Podzimní prázdniny v Příchovicích

Ilustrační foto.
Měli jsme se tam dobře :o) Více fotografií www.prichovice.com
Letošní podzimní prázdniny se rozhodlo strávit na faře v malebné jizerské vesničce Příchovicích mimo mě i zhruba dalších 130 mladých z celé republiky.
Mně osobně se tyto prázdniny v Příchovicích moc líbily. Nejen díky překrásnému podzimu, který je na horách obzvlášť vydařený, ale i díky zážitkům, které jsem tam mohla prožít.

V úterý navečer mě doma už nic nedrželo, takže jsem nelenila a hned jela do Příchovic, kde mě čekalo zatím asi jen okolo 30 děcek. Po večeři následoval večerní program-představování a nakonec trochu "opožděná" mše svatá. Spát jsem šla okolo půlnoci, což považuji za velký úspěch :)

Středa
Ráno nás probudil zpěv doprovázený kytarou, takže jsme museli chtě nechtě vstávat. Teda jak kdo..ehm ehm :) Po snídani následovalo slovo na den a rozdělení úklidu, které bylo obohacené soutěží. Dopoledne nás čekalo velice zajímavé témátko od týmáka (jáhna) Paľa s názvem: "Deset důvodů, proč nesexovat před svatbou." Vskutku poučné :) No a odpoledne skupinky, jako byla například fotbalová či vycházková. Celý den na faru proudily další a další mladí, takže jsme si pořád měli s kým podávat ruku a vítat se :) Odpoledne jsme zakončili nácvikem písní a poté mší svatou, po které následovala večeře. Ale to už tu byl večer a s ním opravdu zajímavý program.Byli jsme rozpočítáni do skupinek, ve kterých jsme měli za hodinu nacvičit nějaký příběh z Bible. Prezentace scének byla fakt pěkná a všichni se opravdu dobře bavili :) Po zakončení programu se šlo spát, teda někdo dřív a někdo později… :)

Čtvrteční ráno se u mě odehrávalo v podobném stylu, tzn. budíček, snídaně, vstávání, slovo na den :)) Dopoledne bylo zpestřené témátkem "Jak rozumět svým myšlenkám" od P. Jendy Balíka, který dorazil v noci. Musím říct, že to bylo dost zajímavé :) Po obědě byla opět možnost vybrat si ze skupinek. Já jsem se rozhodla pro hudební, kde nám Paľo pouštěl na plátně klipy od křesťanských skupin, většinou rockových. Někdy by člověk fakt netušil, jak skvělou hudbu umějí křesťané produkovat :) Přede mší opět nácvik písní, po mši, večeře a večerní program, který byl tentokrát trochu zkrácený, protože jsme se odebrali do kostela, kde jsme prožili krásnou adoraci. Bylo to fakt moc pěkné, promlouvat ve svém srdci s Pánem... Po tomto krásném zážitku si určitě každý člověk zaslouží vydatný spánek, čehož jsme dosyta využili :)

Pátek
Po obvyklém ranním programu jsme si mohli vybrat ze tří témátek: O zpovědi, Z deníku porodní babičky a Pánská jízda :) Jak už jste možná pochopili, předposlední skupinka byla pro holky a ta poslední pro kluky :) Každý se při těchto témátkách určitě mnohé dozvěděl a někdy i zasmál:) Po obědě následoval odpolední program v klasickém skupinkovém stylu, který tentokrát netrval až tak dlouho. V půl páté jsme se totiž odebrali na Bílou skálu, kde jsme sledovali opravdu nádherný západ Slunce. Poté jsme v blízkosti Bílé skály slavili i mši svatou, která byla v záři pochodní opravdu moc krásná :) Při zpáteční cestě na faru jsme si užili opravdu dost legrace. V sále na faře ještě pokračoval program, na který dorazili i dvě Japonky alias Bára a Vráťa, kteří nám vyprávěli (nejen) o svých zážitcích, které prožili v Japonsku očima právě těch Japonek, za které byli převlečení :) Na závěr jejich představení jsme shlédli vskutku zábavnou soutěž v pojídání rýže hůlkami :) No a potom jsme zakončili den a vydali do našich spacáků nabrat síly pro další den, který byl plný velkých očekávání:)

V sobotu ráno nás z rozhlasu probouzela kolínská hymna. Sobota byl totiž tzv. KOLÍNSKÝ DEN. Hned u snídaně si bylo možné všimnout změny: oproti normálu byla na stole jen marmeláda a Perla, pro chleba a čaj jste si museli dojít k výdejnímu okénku. Ovšem pouze s lístkem, který se vydával minulý večer. Dopoledne bylo možné se zúčastnit témátka o promluvě Svatého otce z Marienfeldu nebo vyrábět památky z tohoto kolínského dne. A někteří nacvičovali scénku na večer. Po obědě, který se opět vydával na lístek, nás čekala opravdu akční bojovka, ve které jsme měli sbírat na 48 stanovištích bomby, které teroristé ukryli v Kolíně. Měli jsme chodit ve skupinkách asi po 6 lidech a naše snažení nám kazili teroristi, kteří po nás házeli papírovými koulemi. Nakonec jsme se všichni vrátili asi po dvou hodinách značně utahaní, ale také velice spokojení :) Večer po mši svaté a po večeři nás v sále uvítal Medvěd od Kolína, který svým číslem všechny přítomné opravdu velice pobavil. No a následovala trochu netradiční scénka o zážitcích z Kolína a taky film Cestou čtvrtého krále, který dokumentoval celé setkání. Poté několik mladých řeklo své svěděctví o prožití setkání v Kolíně. Na závěr jsme dostali jako upomínku malou kometu nalepenou na kolíček, aby nám připomínala právě ten uplynulý den. Utvořili jsme kruh kolem celého sálu a zakončili den. Dobrou noc!

No a neděle byl čas odjezdů... Někdo odjížděl po ranní mši, někdo po obědě, někdo až odpoledne... ale stejně nakonec zbyl na faře jen tým s Vláďou :)

Na konec bych chtěla poděkovat všem, kteří se podíleli na programu těchto skvělých podzimek a taky děkuji všem mladým, kteří byli na faře, protože bez nich by to nebylo takové, jaké to bylo!
Ale samozřejmě největší dík patří našemu Pánu, který nás celou dobu provázel svým požehnáním!!! Díky Bože za všechno, co jsme v Příchovicích mohli prožít, protože kdybychom to všechno nedělali pro Tebe, tak by to vůbec nemělo cenu.

Autor: Terka Pourová, publikováno: 03. 11. 2005

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.