Zpět na hlavní stránku
 

PoKoS

Ilustrační foto.
Biskup Dominik Duka přijel ve výborné náladě.
více fotografií
…co tato zkratka asi znamená? Byla to už dlouho dopředu dohodnutá zkratka Pokolínského setkání mládeže aneb setkání (nejen) účastníků XX. Světového dne mládeže v Kolíně nad Rýnem 2005! Ale jak jsem nakonec zjistil, tak tato zkratka rozhodně znamenala taky Prostě Obrovsky Krásné Ohromující Setkání... to mohl potvrdit snad každý, kdo neváhal a na toto setkání na DCŽM Vesmír se vydal. A rozhodně nebylo čeho litovat, protože program byl vskutku perfekní! Oficiální program začal v pátek ve 14 hodin. Scénky, mše svatá sloužená věčným optimistou arcibiskupem Karlem Otčenáškem, hry, připomenutí promluvy sv. Otce z Marienfeldu a na závěr velice působivé zakončení dne ve Sv. Matouši, kdy jsme každý připevnil svoji hvězdičku na síť se jmény různých svatých... bylo to fakt krásný... to se musí zažít...
Sobota: budíček, rozcvička, slovo na den a to už mezi nás dorazil biskup Dominik Duka, který vyprávěl své dojmy nejen z Kolína a musím říct, že takhle uvolněného a dobře naladěného jsem ho ještě neviděl:-)Svoji návštěvu završil mší svatou. Odpoledne byly na programu skupinky, představení nejrůznějších komunit a hnutí a po večeři následovalo působivé vystoupení herce Miroslava Částka-fakt borec! Hmm hezký zakončení dne... ALE KDEPAK! O slovo se opět přihlásila režie se svými scénkami, soutěžemi,... takže se na Vesmíru žilo až dlouho do noci:) Neděle se nesla ve znamení oslav tohoto centra-totiž po absolvování mše za účasti různých politiků a kněží proběhla slavnostní kolaudace Vesmíru po rekonstrukci! Patronem se stal ministr Cyril Svoboda, který s námi následně i poobědval!
Celým víkendem nás svými písněmi provázela morfující VeKa, která to opravdu jak známo umí rozbalit a doplnit tak "dramatické pauzy" v super programu!
To už se však postupně začaly ty zhruba dvě sta mladých z naší diecéze rozjíždět zpět do svých domovů - "žij v pokoji, jdi v pokoji a rozdávej pokoj"
Jakožto člen režie jsem se nemohl účastnit úplně celého programu, protože věcí na dohadování bylo stále dost, ale čas který jsem tam prožil byl opravdu smysluplný a perfektně využitý... zkrátka moc se mi to líbilo!!!

PS: Ať žije Sydney 2008!!!:-)

Autor: Péťa von Lukeš, publikováno: 31. 10. 2005

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.