Zpět na hlavní stránku
 

Společenský večer Vavřineček 2020

Ilustrační foto.
Večerní zábava v proudu tance
více fotografií
Letos trochu netradičně z pohledu organizátora a rodiče (protože málokdy dostane člověk příležitost zatancovat si s manželkou, ale přitom v pěti).

Když jsme jako děti začínali po boku našich starších sourozenců (a někteří i bez nich) s pomocí při vytváření kulturních akcí, jako byly zábavy nebo třeba plesy, možná nás ani nenapadlo, jak dlouhou tradici tvoříme.

Hned v úvodu se za dobrou spolupráci sluší poděkovat skautskému středisku Jilm, které společenský večer dlouhodobě zaštiťuje.

Každoročně výtěžkem plesu podporujeme činnost skautského střediska a vybranou dobročinnou službu. Dlouhá léta jsme přispívali na Papežské misijní dílo a v několika posledních letech výtěžek plesu podpořil mobilní hospicovou péči ve Vrchlabí více jak 22 tisíci Kč. Domácí hospic Duha o.p.s je vlastně jediná služba tohoto typu v naší spádové oblasti, přitom stále potřebnější.

Letošním plesem nás provázelo motto spojené s Thinking Day, což je do češtiny volně překládáno jako "Den sesterství", a také jsme si připomněli 30 let svobodného skautingu v Jilemnici. Při letošním již 17. ročníku společenského večera Vavřineček jsme přivítali na 300 příchozích, kterým k tanci a poslechu zahrála kapela Futrál, mohli okusit výborné domácí nakládané hermelíny nebo preclíky, shlédnout dvě předtančení (Vavřinečkovo a skautské, roverské), zkusit taneční soutěž, anebo vyhrát v bohaté tombole.

Velmi mile nás překvapilo množství dětí, které se na letoším společenském večeru pohybovalo. Jsou příslibem další generace, která může pamatovat na zvyky svých rodičů a zachovávat kulturu, která nám je tak blízká. I s Vámi se těšíme někdy a někde naviděnou!

Autor: Ondra Hornig, publikováno: 31. 05. 2020

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.