Zpět na hlavní stránku
 

Spolčo v Libštátě 28.5.2016

Ilustrační foto.
Biblické společenství
Další spolčo Vavřinečku se uskutečnilo 28.5.2016 na sv. Emila v rodině Devátých na jejich "zámečku" v Libštátě. Když jsme v počtu 12 kusů dorazili, pan Devátý nás vítal už od silnice, aby nám ukázal na venkovní sezení, které bylo připraveno za domem. Stál tam malý stolek, na kterém bylo naskládáno plno sladkostí a dobrých buchet. Ten jsme potom schovali pod střechu do stínu a pomalu se odebrali k utvoření šišatého kolečka nutného k zahájení prvního bodu připraveného programu.

První aktivita, kterou Marťa s Mončou vyhlásily, spočívala v představování se a následném poinformování party o svých plánech na letní prázdniny. Zde chci zmínit, že až do tohoto okamžiku nám chyběl jeden "třídobový" kytarista Jenda Šnorbert, který se doslova přiřítil ze závodů dobrovolných hasičů. Hudba tedy byla od této chvíle zachráněna.

Toto příjemné, skoro až letní, posezení na zahradě, ukončil rychlý liják, který nás zahnal pod střechu k Devátým. Pán domu opět navigoval, tentokrát do druhého patra dětského pokoje. Všichni jsme to našli bez problémů!

Na spolčo si každý měl přinést Bibli, takže se dala očekávat nějaká práce s ní. Jelikož se letos pořádá SDM v Krakově, Marťa s Mončou na to vymyslely program. Holky nastříhaly košíček plný papírků s otázkami z knihy knih. Pokud někdo nevěděl správnou odpověď, mohl si ji "vybiblovat"!. Ovšem body, které jsme obdrželi v průběhu kvízu, poté šly automaticky dolů. K uvolnění napětí nám posloužily oblíbené hry. Rozdělili jsme se do tří skupin. První hra se jmenovala Pantomima. Takže Vás asi napadne, že jsme předváděli nějaké věci. Další hra spočívala v akrobatickém umění. Museli jsme se chytit zezadu za ramena a přejít pokoj s kostičkou na hlavě. Docela nám to všem šlo, jen některým to párkrát spadlo. Poslední třetí hra byla opět s papírky, na které jsme museli nějakým způsobem odpovědět. Všechny hry se bodovaly a nakonec po sečtení proběhlo vyhlášení vítězů.

Na závěr jsme celé spolčo zakončili společnou modlitbou, která je ze všeho nejdůležitější.

Dle mého názoru se akce vydařila a byl jsem rád, že jsem se zase viděl se spoustou fajn lidí. A na úplný konec bych chtěl poděkovat rodině Devátých, že nám poskytla hezké zázemí pro uskutečnění dobré věci. DÍKY!

Autor: Dominik P., publikováno: 10. 06. 2016

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.