Zpět na hlavní stránku
 

Silvestrovské spolčo v Horních Štěpanicích

Ilustrační foto.
V zápalu vysvětlování společenských her;)
více fotografií
Rozloučení se starým občanským rokem, a zároveň přivítání nového 2016, se letos konalo na faře v Horních Štěpanicích. Celý program začal mší svatou v 16 hodin, při které Šimon odbíhal na faru, kde se nám pokoušel zatopit v kamnech, které neustále zlobily. Po skončení mše jsme se odebrali na už zmíněnou faru, kde jsme čekali na hlavní borce Jendu s Martinem, kteří se trochu zdrželi ve Mříčné. Mezitím jsme čas vyplnily krátkými hrami a povídáním. Když kluci konečně dorazili, ještě se dohrávaly.

Mezi tím Jenda už připravoval projektor, na kterém jsme si po krátké modlitbě promítali prezentace fotek co každý za rok prožil a k tomu výstižné, někdy až legrační povídání suprových lidí, kteří si to pilně pro nás připravili.
Asi všichni, kdo jsme tam byli, nezapomeneme na promítání Martina, který kromě fotek přidal i video, jež nás velmi pobavilo.
Po skončení této prezentace, jsme se teple oblékli a odebrali do místního kostela, který byl naštěstí blízko fary. Bylo asi kolem půl dvanácté, tedy - půlnoc se blížila. Myslím, že právě toto byla správná chvíle modlitbou poděkovat za uplynulý rok, který byl, pro všechny zúčastněné, šťastným a pohodovým.

Jelikož nám nezbývalo mnoho času přesunout se pěšky na místní kopec, abychom přivítali nový rok z vrchu, vzali jsme si dvě auta. V tomto případě měl i kufr u auta svou důležitou funkci:-) Když už všude začaly lítat rachejtle, připili jsme si a popřáli pěkný a požehnaný příští rok.

I v naší skupince se projevilo pár pyrotechniků, kteří si chtěli vystřelit petardy. Naštěstí se nikomu nic nestalo a my se mohli vrátit do kostela, kde jsme poprosili o Boží ochranu v novém roce. V průběhu modlitby si každý mohl popovídat se svým kamarádem ze spolča, povykládat mu, co ho letos čeká, popřát mu vše dobré do roku 2016 a především ho poprosit o modlitbu.
Dále se už nic zvláštního nekonalo. Kdo chtěl přespat na faře, zůstal, a ostatní Jenda ochotně odvezl domů.

Nakonec bych chtěl poděkovat všem, kteří jste strávili Silvestr s námi. Sešlo se nás neuvěřitelných 15 suprových lidí a to rozhodně není málo. Myslím si, že jsme si to opravdu užili a pro ty, kteří nemohli nebo z nějakých jiných důvodů nepřijeli, tak bych je chtěl už teď pozvat na další, nejen,:.-) silvestrovské spolčo. Rozhodně to stálo za to!!

Autor: Patrik Pekárek, publikováno: 12. 01. 2016

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.