Zpět na hlavní stránku
 

Společenství rodin na Vesmíru 20. - 22. 11. 2015

Ilustrační foto.
Svolávání k jídlu
Čtvrtý listopadový víkend prožilo naše společenství v pohraničním kraji Orlických hor na legendárním Vesmíru - diecézním centru života mládeže hradecké diecéze. Hned po příjezdu v pátečních večerních hodinách nás vřele přivítal místní náčelník P. Tomáš Hoffmann a skupina milých týmáků. Po celý víkend se pak o nás velice pečlivě starali. V počtu osmi manželských párů a jedenácti dětí, z toho dvě ještě u maminek v bříšku, jsme zde prožili opravdu krásné chvíle.

Při posezení s páterem Tomášem jsme se zamýšleli nad promluvami papeže Františka o rodině. V sobotu jsme podnikli malý výlet po čerstvě zasněžených Orlických horách. Dost času jsme také věnovali odpočinkovému hraní deskových her, do kterého se s velkým zápalem zapojily i děti.

Často jsme se smáli až vesmírné stavení nadskakovalo. Rádi jsme si zopakovali místní pravidelný režim stravování v typickém stylu. K jídlu se svolává zvonečkem, následuje píseň a vlastní stolování začíná a končí modlitbou. Jí se vždy společně ve velké jídelně, které dominuje velký
kříž.

Večery jsme strávili sdílením radostí i starostí rodinného života nad sklenkami dobrého vína.

Každý den jsme s Tomášem nebo páterem Jendou Barborkou slavili eucharistii. Setkání vyvrcholilo nedělní mší o slavnosti Ježíše Krista Krále. "Přijměme Ježíše za krále našich životů." vyzval nás Tomáš v promluvě této poslední neděle liturgického roku. S vděčností, povzbuzeni radostí ze společenství v našem Pánu a nasyceni výtečnými řízky jsme se rozjeli domů. Díky, Pane, za ty dary.

Za nadšené účastníky, Pepa Hák

Autor: Pepa Hák, publikováno: 22. 11. 2015

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.