Zpět na hlavní stránku
 

Rozhovor s novým vikariátním zástupcem mládeže Jendou Zavřelem

Jan Zavřel

VIKARIÁT: Jilemnice

ŠKOLA: Fakulta zdravotnických studií, Univerzita Pardubice

VĚK: 21

BYDLIŠTĚ: Lomnice nad Popelkou

RADOST MI UDĚLÁ: Když se na mě někdo usměje. Radost mi taky udělá, když můžu někomu pomoci.

JAKÉ MÁŠ KONÍČKY? CO RÁD DĚLÁŠ?

Mezi moje koníčky patří ochotnické divadlo, v kterém hraji, zpívání a tancování v muzikálovém představení, které vytváříme, taky zpěv pro radost a tanec samozřejmě i společenský ☺. Teď už na to není moc čas, ale také patřím k závodní- kům v Požárním sportu. Jinak rád hraju na kytaru, sportuji a poslouchám hudbu. Jo, ještě mám rád dobré jídlo.

PŘEDSTAV NÁM PROSÍM JILEMNICKÝ VIKARIÁT A JEHO MLÁDEŽ.

Vikariát Jilemnice není snad potřeba moc představovat, i když ležíme na okraji diecéze. Náš vikariát má 17 farností, 7 kněží a 2 trvalé jáhny. Určitě spousta lidí zná spolčo Vavřineček, které taky několikrát hrálo při Diecézním setkání. Teď už ale je v novějším složení. Jinak mládež tu také najdeme. V létě se vyráží na pouť, pořádá se tradiční Peřimovský táborák, schází se spolča a koná se občas nějaká ta duchovní obnova nebo setkání.

JAKÉ TEĎ PLÁNUJETE AKCE?

Teď se plánuje v březnu duchovní obnova spojená s přípravou na NEK 2015. Dále se začíná připravovat nové měsíční vikariátní spolčo a možná dojde i na vikariátní zábavu.

CHYSTÁŠ SE NA DIECÉZNÍ SETKÁNÍ MLÁDEŽE? PROČ?

No jasně že ano. A proč? Protože tam je každý rok spoustu dobrých lidí. Je to pří- ležitost, jak se setkat s panem biskupem, poznat mladé věřící lidi z našeho vikari- átu a prožít pěkný víkend před Velikonocemi. Určitě dorazte!! Bude to stát za to!

Rozhovor z občasníku Hromosvod.

Autor: časopis Hromosvod, publikováno: 09. 03. 2015

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.