Zpět na hlavní stránku
 

Spolčo ve Mříčné 11. října 2014

Ilustrační foto.
Krásný večer jsme zakončili s Pánem v našem kostele a zde krásná fotka na památku;).
více fotografií
Sešli jsme se v sobotu 11. října na mříčenské faře. Jelikož byl říjen, měsíc Panny Marie, začalo naše setkání modlitbou desátku růžence a zpěvem. Sešlo se nás sedm, takže jsme měli o to větší možnost si popovídat, vzájemně se poznávat.

Na úvod jsme vyprávěli o tom, co kdo prožil během uplynulého měsíce a i když nás bylo jenom sedm, trvalo to hodinu a půl a bylo to moc pěkné a zajímavé. Poté si pro nás Jenda připravil Otče náš a Zdrávas Maria v latině, které jsme se následně pomodlili a diskutovali o tom, kdo a kde se setkal s užíváním latiny nebo zažil latinskou mši svatou. Následovala pauza s občerstvením. Po ní nám Jenda rozdal papíry a vysvětlil, co nás bude čekat v příštích minutách. Cílem bylo, abychom si ověřili, jak dobře známe průběh mše svaté. Nejprve jsme ji rozdělili na čtyři základní části. Následně nám Jenda jmenoval jednotlivé úseky, které jsme měli zařadit. Poté jsme v jednotlivých částech seřadili jednotlivé úseky tak, jak by měly podle nás následovat. Po vyhodnocení jsme se vydali do kostela k závěrečné modlitbě.

Chtěla bych poděkovat všem, co si udělali čas a přišli a jelikož to byla ve spolču moje premiéra, děkuji za tak milé přijetí, za nádherné a povzbuzující okamžiky.

Autor: Maruška Tichá, publikováno: 22. 10. 2014

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.