Zpět na hlavní stránku
 

Pětatřicátý Peřimovský táborák

Ilustrační foto.
Zapálení Peřimovského táboráku
více fotografií
Již po osmé se na konci června ve Mříčné rozezněly zvony, aby pozvaly všechny, kteří chtěli zahájit táborák slavnostní mší svatou. I když to tak okolo osmnácté hodiny nevypadalo, tak se kostelní lavice postupně plnily, až jsme vytvořili poměrně početné společenství.

Mši sloužil p. Mariusz Robak z Pecky, vikariátní kaplan pro mládež vikariátu Jilemnice a Jičín, který velmi pěkně kázal o důležitosti takovýchto setkání. Po mši jsme se přesunuli na louku nad peřimovským statkem rodiny Válkových.

Na úvod jsme se pomodlili Korunku k Božímu milosrdenství, kterou nám okomentovaly řádové sestry ze Dvora Králové, které mají tuto modlitbu obzvlášť dobře promodlenou:). Pak následovaly vtipné scénky a hlavní téma - o životě a poslání Kongregace sester Matky Božího milosrdenství. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavých věcí, sestry zvládaly výborně odpovídat na všechny naše dotazy. Nechyběly ani vtipné dotazy: „Jak vypadají plavky řádových sester“, či „Jestli mají sestry verze hábitu na léto a na zimu.“

Po témátku (vlastně už i při něm) se pojídaly špekáčky a další dobroty. Bylo také dostatek prostoru pro popovídání s ostatními „táborníky“. Když už se setmělo, svolali jsme se k závěrečnému slovíčku a modlitbě. I když celý večer hrozil déšť, počasí se nad námi slitovalo a spustilo trochu vody až při závěrečném pozdravu. Většina z nás proto hned vyběhla do aut a odjížděla do svých domovů.
Díky Bohu a všem, kteří se na celé akci jakkoliv podíleli, protože věřím, že právě díky takovým chvílím může člověk lépe zapouštět kořeny své víry.

Autor: Zdíška Lukešová, publikováno: 18. 07. 2014

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.