Zpět na hlavní stránku
 

Spolčácký silvestr

Ilustrační foto.
Péťa Halamka nezkazí žádnou legraci, obzvlast silvestrovskou;)!
Již asi jubilejní desátý spolčácký silvestr, ale za to poprvé jsme tyto chvíle oslavili na faře v Horních Štěpanicích a již asi po šesté se organizace ujal Péťa Lukeš. Moc díky, Péťo;)!

Jsem moc vděčný, že konec starého a začátek nového roku mohu prožít s lidmi a se spolčem, které mám rád a na kterých mi záleží.

Tentokrát jsme se sešli v menším počtu a to 13 kusů, ale i to je krásný počet a zas to bylo takové osobnější. Děkujeme hlavnímu topičovi a zařizovači těchto horských hornoštepanických prostor Šimonu Krausovi, že se večer ujal nejen slova, ale i práce a dřeva;)!

Začátek byl velice zajímavý a já jsem se konečně více zamyslel nad tím, co jsem prožil a co jsme prožili tento rok originálním způsobem. Každý jsme si měli přinést 10 fotek z tohoto roku a nějak to okomentovat... Chvíle radostné, bolestné, duchovní... záleželo na nás. Tímto programem jsme strávili skoro celý večer, neboť zážitků bylo hodně a prupovídek páně Šimona a Jana bylo opravdu požehnaně. Na polovinu tohoto programu s námi byli i dva párečky bez hořčice a kečupu, kteří směřovali své kroky zase o dům dál... (Takže na začátku nás bylo dokonce 17!;)
Po promítání fotek jsme se odebrali ven, kde pro nás náš hlavní organizátor Péťa přichystal několik zastaveních u svíček, kde jsme přemýšleli nad svým životem, např. nad naší budoucností, u jiné svíčky jsme měli možnost napsat na papírek tři věci se kterými v životě bojujeme a které se nám nepovedli a pak papírek spálit, na jiném stanovišti - na hřbitově - jsme přemýšleli nad těmi co náš předešli na věčnost... apod.
Tyto chvíle plné hodnocení, rozjímání a přemýšlení jsme zakončili společnou modlitbou před svatostánkem ve štěpanickém kostele Nejsvětější Trojice. Atmosféra byla úžasná a Pán byl evidentně s námi;)! A co je krásnějšího než být poslední minuty roku před svatostánkem, někdo se to třeba snažil aspoň dohonit, co přes rok nestihl;)).
Po modlitbě jsme "vylétli" na věž kostela, neboť do půlnoci zbývalo asi pouho pouhých 5 minut. Zde jsme strávili přelom roku 2012/2013 a Šimon a jeho parta asi ještě další hodinu;).
Popřáli jsme si každý osobně vše potřebné a dobré do roku 2013 a zakončili jsme naši noc na faře při praskajícím dřevě, dobrých chlebíčcích a jiných dobrotách a při hře Český film. Asi až ve čtyři hodiny jsme se po základním úklidu odebrali do svých domovů.

Díky, Pane, za Tvou blízkost v našem společenství. Provázej prosíme naše společenství a naše životní cesty nejen v roce 2013, ale v celém našem životě. Ať Tě nikdy neopustíme a ať každý člověk kolem nás ví, že jsi a ať Tě s Tvou milostí poznají. Dávej nám prosíme k tomu své požehnání, sílu, nadšení, nápady a vytrvalost. Amen.

Autor: Jenda Lukeš, publikováno: 20. 01. 2013

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.