Zpět na hlavní stránku
 

CSM Žďár nad Sázavou 2012

Ilustrační foto.
"Měla jsem tu možnost účastnit se o prázdninách CSM ve Žďáře nad Sázavou. Jsem za to moc ráda. Bylo to moje druhé celostátní setkání, které jsem mohla s tolika mladými křesťany prožít. Na setkání jsem se těšila a nezklamalo mě. Nejvíce mě zaujaly různé workshopy a přednášky, které pro nás byly připraveny. Přestože bylo ve Žďáře několik tisíc mladých, tedy dost rušno, bylo zde místo pro ztišení a naslouchání např. při adoraci v kostele, večerní vigilii, nebo křížové cestě, za což jsem byla velice ráda. Opravdu si nemohu na nic stěžovat, prožila jsem krásný týden. Ráda bych tímto povzbudila všechny, kteří nikdy na takové akci nebyli, aby se nebáli a zkusili to.
Celý program CSM byl opravdu pěkný, různorodý a bohatý. Velice děkuji celému přípravnému týmu, který se staral o všechno, co bylo třeba."


"Ze Žďáru nad Sázavou mám plno krásných zážitků, postřehů, duchovních poznatků a také vzpomínek. Velmi se mi líbily svědectví různých lidí. Při jednom z nich jsem si uvědomila, že už si život bez Boha ani nedovedu představit. Najednou mi zněla v uších slova "Existuje vůbec Bůh"?, které řekl jeden člověk ve svědectví. Vždyť kdyby nebyl Bůh tak nemá nic smysl. Náš život a všichni, které známe. Vše by byla marnost. Ten kdo by zemřel, tak zemřel a už nikdy bychom se s ním neviděli, nemohly mu už nic říct. Bylo by jedno, jestli lidé žili dobře nebo špatně, jestli prožili krásný, bezstarostný život, nebo trpěli a žili v bídě. Život by skončil a nic by už nikoho nezajímalo. Byl by konec.
Ale díky Bohu, tento život na zemi nekončí. On pro nás připravil místo ještě krásnější a úžasnější, kde se setkáme s lidmi, které máme rádi a budeme se spolu s nimi radovat a modlit se. To vše se mi honilo hlavou a děkovala jsem Pánu, že mi dal možnost uvěřit v něj."

Autor: Marta a Monika Deváté, publikováno: 21. 08. 2012

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.