Zpět na hlavní stránku
 

Vánoční spolčo

Ilustrační foto.

více fotografií
Vánoční spolčo letos mělo několik odlišností: konalo se ještě hluboko v době adventní (17.prosince), bylo u Válkových (což je po letech u Toničky trochu nezvyk) a nesešlo se nás pro vánoční spolčo typických 40, ale pouhých 27. Jinak ale navazovalo na tradici nádherně přichystaných vánočních setkání od Mařenky V.

Během večera jsme se rozdělili do 4 skupinek a v každé z nich rozebírali své prožití adventu a různé úryvky z Písma. Tyto texty pak bylo naším úkolem ztvárnit dramaticky. Scénky byly opravdu zdařilé a nápadité- zejména scénka s názvem "Kdyby Josef s Marií měli Facebook."

Na ukázku:
Josef "je zasnoubený s jednou velice úžasnou dívkou."
Marie okomentovala stav uživatele Josef: "To by mě zajímalo, kdo to asi je ;-)?"
Josef: "..oh...Youuu."
Marie: "Možná raději změň svůj stav, můj milý;-)."
Uživatel Josef je zasnoubený s uživatelem Marie.
Toto se líbí uživatelům Alžběta, Zachariáš a dalším (8).

Po scénkách následovala hra, ve které jsme si ověřili, že se máme ještě hodně co učit. Smyslem hry totiž bylo vysvětlování různých velice zákeřných pojmů ze Slovníku cizích slov. V některých skupinkách se to poněkud "zvrhlo" a tak jsme se mohli dozvědět například, že nivelizace je "úspěšná reklamní kampaň pro letošní edici krémů Nivea". A poté? Dárky a koledy. Jako každý rok jsme i letos pod stromečkem našli spousta krásných dárků s ještě krásnějšími vzkazy. Jeden z nich zněl: "Přejeme Vám, aby naše víra nebyla křehká jako rampouch, abychom okolo sebe dokázali rozdávat Boží lásku. P.S.: A nezapomeň, že tě má Bůh rád, že nikdy nejsi sám!" A toto je i mé přání pro vás do nového roku 2012.

Autor: Lucy, publikováno: 12. 01. 2012

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.