Zpět na hlavní stránku
 

EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR S MODERÁTORY DIECÉZKA

Ilustrační foto.
Moderátoři v akci - ve Filharmonii
více fotografií
EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR S MODERÁTORY DIECÉZKA
Petře a Lído, včera jsme moderovali diecézko. Jaký je pohled z pódia?

Petr: Samozřejmě je vidět něco jiného. Pokud vy jste viděli lidi dva, my jich viděli asi osm set. A to bylo určité povzbuzení, ale i napětí a zodpovědnost.

Lída: Rozhodně to je zajímavý pohled, protože vidíte, že vlastně nikoho nevidíte, a víte, že všichni vidí jenom vás. Vidí všechno, co děláte, slyší všechno, co říkáte. Je to docela o nervy, stres.



Jaký jste měli při moderování pocit? Bylo to vypětí, nebo radost?

Petr: Jak kdy. Největší radost jsem měl, když mi jedna knížka zahučela do jediné škvíry. :-) To byl opravdu zážitek, který si užili všichni kromě mě. Zvlášť, když jsem pak koukal jako husa do flašky, kam ta knížka zmizela...Přemýšlel jsem, když jsou na počet a jedna bude chybět, komu ji nedáme. A nakonec ještě zbyly. Sice ne dvanáct jako košů, ale zbyly.



Setkání jste měli hezky připravené. Ze začátku jste mluvili ve verších. To dalo hodně příprav...

Lída: Nebylo úplně jednoduché dávat do kupy text, ale když přišel nápad, že by to mohlo být veršované a že by to bylo zajímavé a jiné, než bývávalo, tak se nám to líbilo a verše docela plynuly od úst...



Který bod dopoledního programu se vám nejvíce líbil?

Lída: Mně se líbilo všechno: od úvodní promakané scénky režie až po svědectví, katechezi. Všechno, co tam bylo, mělo své místo.

Petr: Mně se líbila katecheze. Také z toho důvodu, že si vzala tolik času, kolik měla. Myslím, že otec František oslovil všechny, kteří tam byli. Moc se mi líbilo, že tam měl příklad ze života. Mělo to spád a myslím, že nás to určitě povzbudilo.



Jaké je proměna za jednotlivé roky, když jste jezdili jako účastníci, a teď jste byli v přípravném týmu a na pódiu?

Lída: Změna to je docela velká, protože se člověk dostane do dění na pódiu. Zabere to také nějaký víkend přípravy. Zase se to prožívá jinak...



Petr: Liduška měla raketový start. Já jsem startoval postupně. Začínal jsem tím, že jsem byl dvakrát na pozici oranžového praporku a slušivé oranžové reflexní vesty. No a pak přišlo, že se člověk dostane... Prostě tak. :-)





Když jste se šli podívat na hry při akčním odpoledni, jak se vám líbil tento nový nápad?

Petr: Samozřejmě jsme si to užívali a drželi palce těm, kteří převzali po nás štafetu, protože každý má svůj úkol a každý je stejně důležitý. Diecézko je o jedné velké spolupráci – i mezi lidmi, i s Pánem.

Teď bych chtěl veřejně poděkovat Lidušce, protože to je moje ségra. A abyste věděli, s nikým jiným bych do toho nešel! To je spolupráce! Dokonce při prvním přípravném setkání k nám přijela návštěva z farnosti do Konviktu, tak jsem pracovně zůstal, ale Liduška jela, obětovala dobrý oběd, který tam byl. To je prostě borka. :-) Někdy do toho klidně půjdu, ale zase jenom s Liduškou.

Lída: Já bych taky dodala, že se mi s panem bratrem dobře spolupracovalo, a nedovedu si představit, že bych na pódiu stála s někým cizím. Když je to rodinný příslušník a básnické střevo... :-)


Díky za včerejšek a těšíme se na další diecézko!
FOTKY VOJTY NAJDETE ZDE: http://www.hlubokekoreni.net/gallery/2011HradecKraloveDiecezko/map0.html

Autor: Vojta Novotný, publikováno: 28. 04. 2011

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.