Zpět na hlavní stránku
 

Dopis Jendíka pro spolčíka;)


více fotografií
V Olomouci 28. února 2011, v den, kdy jsem konečně poprvé viděl fotky a videa z plesu

Drazí přátelé,

letos jsem se poprvé nemohl zúčastnit našeho skvělého večera - plesu. Bylo to těžké, ale naštěstí vím, že mohu pomoci nějak jinak.
Chceme-li, aby nějaká akce dobře dopadla, jedni musí pracovat, druzí tancovat, třetí se radovat, čtvrtí konzumovat, pátí párovat, šestí breakovat, sedmí kalkulovat, osmí moderovat, devátí hiphopovat, desátí tombolovat, jedenáctí vyučovat (tance), dvanáctí kecat .... ne, tolik jsem se nechtěl rozepsat, ale to chytání rýmu mi nedalo;))
Prostě je třeba taky se za tu akci modlit, aby dobře dopadla, ne?;) To jistě mnozí dělali, ale já jsem to obzvlášť prožíval, když jsem v sobotu 19. 2. byl celý den v myšlenkách ve Společenském domu Jilm na přípravách a na plese a tělem v Teologickém konviktu ve 200 km vzdálené Olomouci na rekolekci, kterou jsme měli „tento“ víkend. Od 17 do 18 hodin jsem strávil krásnou hodinku na kolenách při adoraci, kde jsem se mocně přimlouval u všech kocourů, teda Vavřinečků a Vavřinců;)) a hlavně u Pána Boha a potom při samotném plesu, kdy jsme měli v konviktu od 20.30 růženec. V takovémto „klidném“ rytmu jsem ještě v tomto čase na našem plesu nikdy „nelítal“;)). I když asi mnozí bratři si říkali proč se modlím a k tomu zpívám – později mě ujistili, že gregoriánský chorál to prý nebyl: „Zdrávas Maria, proč ten jetelíček roste u vody?“ nebo „Pane, Ježíši, v tváři velkoměsta i kostela a na vesnici, Ty máš prostě styl!“ a nakonec jsem prý otce ředitele vyzval k tanci a když mě odmítl, tak jsem si s místní vystavenou sochou Panny Marie zatancoval jive;).

Děkuji všem, kteří jste tento Společenský večer zorganizovali!!!!
Jsem upřímně naštván na ty, kteří navrhli tento termín;) a ne třeba 12. 2., kdy jsem ještě byl přítomen na peřimovských loukách, hroudách a polích, v lesech, růžích, hradech a staveních;). Ještě chybí Ruzyně, ne?;))

Děkuji Frantovi za fotky a popisky, Lukášovi za videa, Šimíkovi vtipnému za článek a všem, kteří jste si se mnou aspoň na dálku popovídali, nebo dokonce zatancovali či si upřímně a s radostí odplivli: „Ještě, že tady ten Jenda letos není!!!“ ;-)

Přeji požehnané dny, radost v srdci a vděčnost, že se tato akce vydařila. (Jak jsem tedy slyšel… ;)

Těším se na viděnou! Ať vás Pán chrání!

Váš Jenda;)+

PS.: Prostě takový rok jaký prožívám tento jsem ještě nezažil. Kvůli určitým okolnostem jsem nenavštívil ani 1 ples, slovy ani jeden;), a ani jeden, slovy ani Jeden s velkým J – Vavřineček;))). Naštěstí z výše uvedeného je vám snad jasné, že mě Bohu díky humor neopouští;)!

Autor: Jenda Lukeš, publikováno: 28. 02. 2011

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.