Zpět na hlavní stránku
 

Duchovní obnova vikariátu

Ilustrační foto.
Kostel v Horních Štěpanicích
V sobotu 23.10. proběhla akce Duchovní obnova v Horních Štěpanicích. Po úvodní mši svaté v místním kostelíku se skupina 32 mladých přesunula do kamny vyhřátých prostor zdejší fary, kde jsme se dále postupně rozehřívali úsměvy spolubratří a sester v Kristu a hrnky dobře uvařeného čaje. :-) Seznamovací hra s klubíčkem nám hned na začátku zamotala nejen hlavu, ale i ruce.
Osnovu dalšího programu tvořily na sebe navazující přednášky P. Paclíka, jejichž společným tématem byla lidská sexualita v tom nejširším slova smyslu, zahrnujícím jak rovinu tělesnou, tak i psychickou a duchovní. Sexualita takto pojímaná v sobě obsahuje a zasahuje všechny sféry bytí člověka, a proto je tak důležité ji správně začlenit do svého života. Hlouběji jsme se tak měli možnost dozvědět něco více o podstatě a smyslu lidské sexuality, rozdílech v jejím prožívání u mužů a žen a také o otázce čistoty.
Mě osobně asi nejvíc zaujala myšlenka že to, že se někomu líbíme, že je na nás něco hezkého, není nic divného, protože jsme obrazem Boha Otce. A když se někdo líbí nám, tak tím vlastně velebíme Boha, Jeho vlastnosti, které ten druhý na sobě jako obraz Boží zrcadlí. Celkově byly přednášky pěkné a plné zajímavých podnětů, mezi kterými si určitě každý mohl vybrat „to své“, nechat se oslovit tím něčím Bohem určeným právě pro něj. ;-)
Po obědě a poslední přednášce následovala krátká diskuze a po té pro zájemce i procházka po okolí Horních Štěpanic.
Za přednášky i za celou organizaci setkání děkujeme!

Autor: Mája Ludvíková, publikováno: 25. 10. 2010

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.