Zpět na hlavní stránku
 

Potřebuju Tvé srdce, aby pokračovalo v lásce

Ilustrační foto.
Moc pěkná fotka...
Každý z nás může vyslovit jistě tuto větu z modlitby: Potřebuju Tvé srdce, aby pokračovalo v lásce. Přeji Vám, ať prožijete při čtení těchto řádek stejnou "sílu", jako jsem zažil já!

Byl jsem upozorněn na zajímavé společenství na webu signaly.cz, které založila naše milá sestra Helena Háková ze Studence ( http://www.signaly.cz/babca-helca ). Společenství má název Modlitba za bohoslovce a kněze ( http://www.signaly.cz/h111h ) a tímto za něj Heleně děkuji.

Hned na začátku v popisu společenství jsou tato slova, ale především tato krásná a silná modlitba - viz níže.
Je to fakt síla. Ač nejsem kněz - třeba jednou Pán dopustí ;), tak jsem si tuto modlitbu několikrát vytiskl a vložil do svých různých knížek, abych to měl při ruce a často se tuto modlitbu modlil a připomínal a meditoval nad její sílou... Vždyť každý může pro svůj život použít něco, každý z nás přijal křtem dar všeobecného kněžství. Každý z nás může vyslovit jistě tuto větu z modlitby: Potřebuju Tvé srdce, aby pokračovalo v lásce.
Přeji Vám, ať prožijete při čtení těchto řádek stejnou "sílu", jako jsem zažil já! V jedné knížce Michala Quoista je kapitola s názvem Kněz - modlitba v neděli večer. Ve zkrácené formě ji nabízím, aby ti, kdo se do tohoto společenství případně zapojí, pochopili, proč cítím, jak moc je potřeba se za bohoslovce a kněze modlit.

Dnes večer jsem tak sám, Pane. Hlasy a zvuky v kostele pomalu utichají. Lidé odešli a já se vracím domů. Sám. Hrozí mi ticho, samota mě tíží. Pane, je mi ... let, mám tělo jako ostatní lidé, mám pevné ruce k práci, mám srdce stvořené pro lásku - to všechno jsem Ti obětoval. Ty jsi to všechno potřeboval, já jsem Ti to obětoval, ale je to těžké, Pane. Je těžké milovat všechny a nevyhradit si nikoho. Je těžké stisknout ruku, a nechtít ji podržet. Je těžké budit lásku, a zamířit ji jenom k Tobě. Je těžké být sám, sám proti všem, sám proti světu, utrpení, hříchu, smrti.
Synu, Ty nejsi opuštěn. Já jsem s Tebou, já jsem Ty. Já jsem potřeboval dále lidské tělo k pokračování svého vtělení a vykoupení. Já jsem Tě potřeboval. Potřebuju Tvé ruce, aby pokračovaly v žehnání, Tvá ústa, aby pokračovala v kázání, Tvé tělo, aby pokračovalo v utrpení, Tvé srdce, aby pokračovalo v lásce. Zůstaň se mnou, můj synu.

V příloze najdete pěknou fotku, kterou vyfotil minulý rok ve Svaté zemi Ruda Linhart.

Autor: Jenda Lukeš, publikováno: 02. 07. 2010

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.