Zpět na hlavní stránku
 

Spolčo v Horních Štěpanicích na slavnost sv. Josefa

Ilustrační foto.
Krásná atmosféra spolča v útulném sále na faře v Horních Štěpanicích
více fotografií
V pátek 19. 3. na svátek sv. Josefa se uskutečnilo spolčo na faře v Horních Štěpanicích. Ještě však před začátkem spolča jsme měli možnost slavit mši svatou s následnou křížovou cestou v Jilemnici.
Spolčo bylo jako vždy zahájenou modlitbou a ihned poté Šimon (organizátor tohoto spolča) předal slovo našemu vzácnému hostu – Evě Nejedlé, která nám řekla své svědectví. Skoro celá její rodina se nyní připravuje na křest a biřmování, které proběhne letos o Velikonocích. Eva se svým manželem Alešem hledala cestu k Bohu a přibližně před dvaceti lety se stala Svědkem Jehovovým. Patnáct let s nadšením hlásala učení a neúnavně hovořila s lidmi o Bibli. Tato sekta jí postupně sebrala všechny síly a ona se cítila prázdná. Chtěla dál růst, ale to Svědci nedovolují a proto od nich odešla. Seznámila se i s protestantskými církvemi a nakonec skončila u nás - v římskokatolické církvi.
Po krátké přestávce přišla na řadu hra – Milionář. Moderátorem byl slavný Vladimír Jenda Čech von Peřimov :o). Naše spolčo vyhrálo (v čele s Vítkem 9.) neuvěřitelných 320.000 Kč.
Slovíčko si pro nás připravila Maruška Válková, přednesl nám ho Martin Hornig a zní: „Kdo chce jít za mnou, zapři sám sebe, vezmi svůj kříž a následuj mne.“ Mt 16, 24
Následovala závěrečná modlitba, rozloučení a (ve většině případů) cesta domů.

Autor: Maruška a Pavel, publikováno: 21. 03. 2010

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.