Zpět na hlavní stránku
 

Rychnov nad Kněžnou aneb super víkend na úpatí Orlických hor

Stalo se již vlastně takovou tradicí, že jakmile začne padat listí ze stromů (že by skryté označení pro podzim?) vyráží naše spolčokapela na pozvání do nějaké spřátelené farnosti. Pracovně tomu říkáme Výjezdní hudebně evangelizační akce. Po nádherných zážitcích spojených s návštěvami Dobrušky a Dvora Králové nad Labem přišla letos pomyslná řada na Rychnov nad Kněžnou.

Naše automobilová kolona, čítající 6 aut, vyrazila již v pátek po půl šesté z Jilemnice a přes všechny nástrahy pátečního provozu jsme dorazili na místo. Na faře, která se stala po celý víkend naším azylem, nás velice vřele uvítal místní pan farář, páter Petr Stejskal a vlastně organizátorka našeho pobytu – Lucka B. Kdo by čekal, že fara leží u kostela, šeredně by se mýlil (jelikož „mýlit se je lidské“, také jsme se mýlil). Ale popravdě, kdo by čekal, že se na faru musí jet přes parkoviště u Lídlu.

Celý víkend proběhl opravdu ve velice krásném duchu. Myslím, že se podařilo naplnit smysl těchto akcí a to pořádně „potmelit“ partu a seznámit se s novými lidmi, krajem, farností, ...

Neděle byla, jak se to na den odpočinku hodí, takovou třešničkou na dortu celého víkendu a i zkoušek předešlých. Opravdu nádherným zážitkem byla, věřím že nejen pro mě, dopolední mše svatá. Nejenže byl kostel plný, ale bylo tam hodně mladých rodin, což musí každého katolíka potěšit. Výborný kněz, který mši svaté udává ten správný ráz a slavnostnost, hudba se myslím také povedla a hlavně ve vzduchu byla cítit obrovská pohoda a radost, která musí mít své kořeny v Boží blízkosti. Co může být krásnější, než když člověk vidí, že nás místní farnost s radostí přijala. Hodně lidiček zcela odlišných věkových generací se u nás zastavilo a poděkovalo. To mnozí vyjádřili i tím, že přišli i na náš odpolední koncert. Jenda s Ivčou se bravurně chopili moderace.

Výňatky z práce mistrů:
I: Jsme rádi, že jsme s vámi ať jste odkudkoliv. Děkujeme za milé pozvání místním a za krásné přijetí pana faráře.
J: Máte-li zájem se o nás něco dozvědět, zaserfujte na naše webové stránky spolco.jilemnicko.cz Tuto adresu najdete i na obalu našeho cd, které si zde můžete také koupit za lidových 60 Kč
I: Nyní následuje série písní ze Světových setkání mládeže se Svatým otcem…Slyšíte??? Já už slyším australské klokany.
J: Jo a Ivčo, říkal jsem už že je zde možnost si koupit naše cd?
I: Drazí přátelé, děkujeme za krásné chvíle s vámi, chtěli bychom se s vámi rozloučit dvěma písničkami a to naší skoro prvotinou Zář tváře Tvé a ač jsme prožívali celý koncert jako modlitbu, tak poslední písnička Rájem nám k tomu snad obzvlášť pomůže.
J: A jestli jsem to dnes ještě náhodu neříkal u vchodu je možno zakoupit naše cd

Jendova slova byla opravdu účinná a tak nejen, že jsme prodali všechny naše cd, do posledního, ale dokonce máme i objednávky na další. Jedinou reklamací byla častá připomínka, proč na cd není také naše hitovka, a to písnička Nám Pane dal jsi slovo své, doplněná o rap („To máš teda pravdu, křesťanství je in, vždyť ten borec, co nás Spasil je sám Boží Syn!“).

Jsem opravdu šťastný, že jsem tento víkend mohl spolu s ostatními prožít. Díky všem zbylým 25 vavřinečákům, co jeli! Velký dík posíláme do Rychnova, všem, co nás přišli podpořit, panu faráři (i za speciální požehnání pro nás a pro naše nástroje), Lucce za nápad a realizaci a prostě všem, kdo nějakým způsobem pomáhali hladkému průběhu. A ty největší díky směřují samozřejmě nahoru! Díky, že všechno tak krásně klapalo, to není samo sebou.

Autor: Péťa L., publikováno: 29. 10. 2009

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.