Zpět na hlavní stránku
 

Tradiční táborák v Peřimově

Ilustrační foto.
"Kázající" Mons. Tomáš Holub při témátku na táboráku
více fotografií
Náš tradiční táborák začal mší svatou ve Mříčné, kterou sloužil Mons. Tomáš Holub – generální vikář královehradecké diecéze. V kázání nám připomněl pohřeb naší milé sestry Toničky Hofmanové i to, že dávala na první místo v životě víru v Boha. Zachariáš měl též rád Boha, ale když se dozvěděl, že bude mít ve sto letech syna, nemohl tomu uvěřit. I my často říkáme, že věříme Bohu, ale nechápeme jeho plány s námi. Během tohoto zajímavého kázání otci Tomášovi spontánně odpovědělo malé dítě, čímž se všichni v kostele rozesmáli, uvolnili a vytvořili krásnou atmosféru křesťanské rodiny.

Po mši sv. jsme se všichni sešli v Peřimově a snažili se zahnat mraky k sousedům. Déšť nás však neposlechl - má hold jiného pána. A my jsme každý popadli lavičku a uvelebili se v prostorné stodole. Vytvořilo se zde hezké společenství s Ježíšem. Nechyběly zábavné a poučné scénky, modlitba ani přímluvy. Žaludek zasytili výborné buřty v kombinaci s ještě lepšími koláčky.

Velmi zajímavé bylo témátko o svátosti smíření, kde jsme se dozvěděli, jak moc je důležité chodit k této svátosti, najít si vyhovujícího kněze a otevřít se Bohu a jeho vedení. Je super takto ukončit školní rok. Všem na prázdniny vyprošujeme Boží ochranu, hodně relaxace a načerpání sil do nového školního roku. Jděme správnou Boží cestou pod ochranou Panny Marie. Marta a Monika 9. :o)

Autor: Marta a Monika, publikováno: 29. 06. 2009

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.