Zpět na hlavní stránku
 

Farní den v Horních Štěpanicích

Ilustrační foto.
Při této akci jsme se stihli i vyfotit do našeho rodinného spolčáckého alba;)))
více fotografií
Díky milému pozvání rodiny Krausových jsme mohli neděli 14. června prožít ještě trochu slavnostněji. Hned ráno jsme se vydali do Horních Štěpnic na mši svatou. U kostelíku nás jako první uvítalo přeplněné parkoviště, a tak jsme se už připravovali na dlouhé stání pod kůrem, ne-li venku. Naštěstí první lavice nezklamaly. Jako téměř v každém kostele zely prázdnotou. Proto jsme neváhali a tato privilegovaná místa obsadili. A nelitovali jsme. Hned v úvodu jsme si mohli prohlédnout exotický ornát s papoušky, který P. Jiří Šlégr dostal na své misijní cestě. Jelikož je Jiří Šlégr ředitelem Papežských misijních děl v ČR, tak ani v kázání zmínka o misiích nechyběla. Na konci kázání nám dal dárek. Jako 12 izraelských kmenů postavilo oltář z 12 kamenů, tak i každá rodina, každý kmen, dostala jeden kámen. Na tento symbolický oltář jsme měli napsat, co bychom mohli udělat pro dobro rodiny a farnosti. Tak jsme zvědavé, jak naše farnosti za ten rok ožijí :-).
Po mši následoval eucharistický průvod ke čtyřem oltářům rozmístěných po okolí. Sbor zplna hrdla zpíval, družičky sypaly kvítí, jak nejlépe dokázaly, a my se zbožně modlili. Ale ke čtvrtému oltáři jsme už nedošli, protože jsme museli jít zvučit. Navíc vůně guláše a palačinek působila jako magnet.
A jak to tedy na farním dnu vypadalo? Pivo teklo proudem, kofola trochu menším, hudba hrála, slunce svítilo, lidé si vesele povídali, tancovalo se, stoly se pod jídlem prohýbaly. Vyprávění o misiích bylo tak zajímavé, že lidem opět vyhládlo, a tak se znovu jedlo a pilo. Hudba se opět rozezněla – tentokrát bylo Peřimovské kvarteto vystřídáno naším spolčem.
A nejen hudba hrála, i děti si hrály. Mnoho soutěží a her si pro ně připravila Anežka s Kristýnou.
Všem pořadatelům patří velký dík! A na závěr dobrá zpráva. Skupina Vavřineček se nemusí obávat zániku! Bubeníkovi Martinovi, klavíristovi Lukášovi i kytaristovi Vítkovi už totiž v této farnosti vyrůstají noví nástupci.

Autor: Slávinka, Marcelka a Maruška, publikováno: 23. 06. 2009

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.