Zpět na hlavní stránku
 

Silvestr mladších v Peřimově

Ilustrační foto.
Svěřili jsme vše a poděkovali Pánu při adoraci
více fotografií
Jak se už stalo zvykem, konec občanského roku slavíme v našem rodinném spolčáckém kruhu. Tentokrát se naše církevní rodina rozrostla i o pár nových hlav až někde od Kolína. Společné chvíle jsme strávili jak jinak než v Peřimově. A jaký by to byl Silvestr bez pořádné mše, her, modlitby a rachejtlí?
Duchovní rozjezd si pro nás připravil náš milý kamarád P. Mariuzs Robak v podobě mše svaté, při které jsme si díky přímluvám i obětnímu průvodu mohli uvědomit, co krásného jsme za ten rok mohli prožít, a poděkovat za to. Není to samozřejmostí mít tak skvělé kamarády, kteří jsou ochotní dělat něco pro druhé, a není hlavně samozřejmostí mít vše s Božím požehnáním.
Poté už na nás čekalo krásně studené až vymrzlé podkroví. Naštěstí se brzy podařilo zajistit topení, takže jsme mohli odložit aspoň čepice a po chvíli i bundy. Zábava se rozjela plným proudem. Ze spousty her bych vypíchla sportovní disciplíny se zákeřnými otázkami od holek Lukešových nebo ryze fotbalové riskuj připravené Filipem a hru na slepice, při které se asi nejvíce pobavili páni fotografové. Půlnoc se už rychle přiblížila, a tak jsme se ztišili k modlitbě a k zamyšlení nad svým životem. A takovéto společné chvíle s Pánem uprostřed jsou opravdu ty nejkrásnější a nejsilnější!
Těsně před hodinou H jsme vyrazili ven. Protože jsme se v přesném čase lišili asi o 5 minut, někdo to rozseknul a byl nový rok 2009. Šikovní kluci odpálili těch pár rachejtlí, co jsme měli, a aby to nebyla taková nuda, přilítla jedna i mezi nás. V teple podkroví jsme si navzájem popřáli do Nového roku. Nevím, jak pro vás ostatní, ale pro mě je to vždycky to největší povzbuzení a díky vám za něj všem! Poté se už rozhostila volná zábava a k ránu se šlo spát.
Celé setkání jsme zakončili mší svatou a s novým odhodláním dobře prožít tento rok jsme se rozjeli domů.
Chtěla bych vám poděkovat za příjemnou atmosféru a všem organizátorům a pomocníkům za obětovaný čas.

Autor: Mařenka, publikováno: 05. 02. 2009

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.