Zpět na hlavní stránku
 

Starší spolčo a Silvestr

Ilustrační foto.
... nad každým plamínkem byla fotografie vyjímečně krásné přírody a citát ...
Pro oslavy Nového roku jsme zvolili chaloupku v Křížlicích. Důvodů bylo hned několik. Tušili jsme, že tam bude dobrá parta a navíc byly hlášeny dobré sněhové podmínky, a to nás lákalo k zimním radovánkám. Neměli jsme tentokrát mnoho času, a tak jsme vyrazili až na ten poslední den v roce. Spolčáci, kteří už chaloupku od rána zabydlovali a vytápěli, se zrovna proháněli na sáňkách kdesi na Aldrově, a tak jsme využili příležitost a šli na mši do křížlického kostelíka. Pak jsme si ještě udělali procházku po Křížlicích a už jsme byli připraveni na příjemné prožití toho kousku roku 2008, který ještě zbýval.

V chaloupce bylo teplo a spolčáci, kteří se vrátili ze sáňkování jen zářili blahem. Tomáš se Sokolem a Frantou zářili trošku víc, a tak se jen můžeme domnívat, že se sáňkování a "kdoví co ještě" vydařilo. Tušíme totiž, že došlo i k nějaké žertovné sněhové hře, vždyť tam byl Tomáš se Sokolem a Frantou!

Dobře to pořadatelé připravili... Od programu přes jídlo až po ubytování. S brzkou tmou začal Brum připravovat noční venkovní hru. Venku mrzlo až praštělo, vítr se proháněl nad krajinou a já měl tu čest (bohužel:) pomáhat s přípravou. Neodvážil jsem se vystrčit ruce z rukavic a musím tak uznat, že Brum je skutečná železná lady, vydrží opravdu hodně. Na kopci nad chaloupkou jsme spolu zřídili asi deset stanovišť osvětlených kahánky. Nad každým plamínkem byla fotografie vyjímečně krásné přírody a citát. Všichni účastníci tak mohli ještě v klidu rozjímat nad končícím rokem a snad si vybrat i nějaké silné předsevzetí do toho nového roku, který už byl opravdu na dohled. Pak jsme užívali tepla chaloupky, abychom nabrali sílu jít na "půlnoc" ven. Bylo to moc prima. Všude spousty raket, světel a hluku. Náš program tím ale rozhodně nekončil... Hrály se hry, povídalo se...

Ráno jsme očistili sníh z aut a vyrazili do Vítkovic na mši. Jak už jsme zmínili v úvodu - zimní radovánky - to bylo asi to, co Tomáš cestou prožíval. No považte, kde v Libčicích by si mohl tak parádně zahrabat na přemrzlém sněhu jako tady v horách (ale o tom by snad mohl něco napsat Tomáš sám, zřejmě v samostatném článku :-))). Pro nás dva tak končily oslavy nového roku a vyrazili jsme po návštěvách, ale ti ostatní ještě vyrazili běžkovat a užít tak dosytosti pracovního volna.

Autor: Lenka a Tonda, publikováno: 31. 01. 2009

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.