Zpět na hlavní stránku
 

HRSTKA STATEČNÝCH NA SPOLČU V NP

Ilustrační foto.
Půlnoční překvapení;)
Psalo se 10. ledna LP 2009 a jak už to tak u mladých katolíků bývá, na tento den měli opět přehršel akcí a tak se stalo, že na rytmickou mši a posléze spolčo v Nové Pace dorazila jen „spolčácká smetánka“ :) Bylo to prostě spolčo jako za starých časů, charakteristické sice menším počtem spolčujících se „spolčáků,“ ale zato pořádně potmelenym kolektivem.
Na starost si ho vzal Filip Kužel zvaný Fido, který svého hosta, místního padreho – p.f. Kalitu vůbec nešetřil, takže témátko nebylo třeba o kočičkách, ale hned o sedmi smrtelných hříších, nebo jak se tohle hrozný slovo vlastně skloňuje (hřích bez hříchu, jako mnich bez mnicha:). Výborně jsme se pak ještě pobavili u Zdiščinejch vykutálenejch her, ze kterých nás velice neomaleně vyrušili nějací tři místní vožralkové ( jeden černej jak uhel, druhej kecal samý voloviny a třetí se jen smál – Martin Hyl. + Šimon + Martin Hor.- pozn.red.:)) Navíc přišli s korunama na hlavě, kadidelnicí v ruce a s křížkem…po funuse, protože už bylo spolčo u konce :).
Myslím si, že nám toto spolčo mohlo jasně ukázat, že není často třeba házet flintu do žita, třeba kvůli malému počtu lidí, ba naopak se o to víc soustředit na skutečnou podstatu spolč...začíná to na J...JÍDLO? :) Přeberte si to…:)

Autor: Peta von Lucash, publikováno: 29. 01. 2009

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.