Zpět na hlavní stránku
 

Výjezdní hudebně evangelizační akce ve Dvoře Králové :-)

Ilustrační foto.
V Božím chrámě vládla opravdu Boží atmosféra:)
více fotografií
Výjezdní akce začala už v sobotu 8. listopadu, kdy jsme zhruba v půl druhé vyrazili z Jilemnice směr Dvůr Králové. Po milém přivítání od P. Mariusze jsme se „vybalili“ na kůru farního kostela sv. Jana Křtitele, kde probíhala zkouška na očekávaný den. Nacvičovali jsme tak pilně, že nás nezlákalo ani pokušení utéct na večeři, která nám byla každou chvíli připomínána. Ovšem i na ni se naštěstí nakonec dostalo. Místní mládež připravila výborné pohoštění a také velmi zajímavé spolčo plné her, písniček a hlavně zábavných scének, ke kterým jsme přispěli i my.

Hudebně jsme pak mohli doprovázet obě dvě ranní nedělní mše svaté, kde Péťa s Šimonem začali panu faráři trošku fušovat do řemesla, když se během kázání objevili za ambonem, aby podali svědectví o životě ve společenství. Nezapomněli přidat ani reklamu na odpolední koncert, který byl vyvrcholením celé naší návštěvy tady. Možná také díky tomu jsme mohli být překvapeni, kolik lidí si udělalo čas, aby přišlo a poslechlo si pár křesťanských písní.

Evangelizační plán „výletu“ se nám snad také podařilo splnit, a to jak na spolču, tak na mších i na koncertě, kde vládla opravdu úžasná atmosféra, vytvořená skvělým publikem, které poslouchalo, sledovalo, dokonce se občas i pohybově zapojovalo. Takovýhle průběh je opravdu nezapomenutelným zážitkem. Nakonec jsme ještě přidali písničku na přání spojenou s krátkou modlitbou a tím vše nádherně zakončili.
Akce se tedy náramně vydařila. Od krásného počasí, přes příjemné prostředí až po milé lidi vše vycházelo skvěle. Kdo nejel, může jen litovat. Těm šťastnějším, kteří mohli tyto hezké chvíle prožít, při vzpomínce úsměv z tváře jistě jen tak nezmizí.
Ve Dvoře Králové nás po celou dobu obskakovali pan kaplan Mariusz Robak, pan farář Jan Czekala i místní spolčo. Měli jsme možnost zahrát si ping-pong a stolní fotbálek, popovídat si, prohlédnout si noční město, krásně se tu vyspat (čehož ne každý úplně využil) i výborně se najíst (přestože jsme nedostali žádný oběd, ale pouze těstoviny :D - pozn. pana faráře).
:-) Proto našim hostitelům patří velký dík. Ale nejen jim, ale každému, kdo se do akce jakkoliv zapojil. Organizací, přípravou, hraním, zpíváním, modlitbou,… každý svou jedinečností, bez které bychom se zde ani jinde neobešli a za níž patří ten největší dík Pánu!

Autor: Katuška Š. alias Vlniplíšek:), publikováno: 20. 11. 2008

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.