Zpět na hlavní stránku
 

Spolčácké prázdniny ve Štěpanicích

Ve středu ráno jsem přijel do nedalekých Štěpanic, kde se konaly další spolčácká prázdniny navazující na o dva roky zpět prázdniny v Libštátě a o více let v Křížlicích.
Na místě mě překvapil počet přítomných – pouze tři, ale tak říkali jsme si: „Známe spolčo – sraz v devět až deset = v jedenáct“. Vzápětí vzrostl počet dvojnásobně a tak jsme pro tento den zůstali v počtu osmi Božích oveček.
„Oficiální zahájení“ byla mše svatá od jedenácti hodin, kterou jsme hudebně a zpěvně doprovázeli. Sloužil ji P.Mráz a měl krásné kázání (i když já sám jsem se osobně divil, že se mu „vyplatilo“ tak dlouze a krásně kázat pro těch pár lidí:-)). Mše končila ve 12 hodin a tak jsme se zrovna pomodlili modlitbu Anděl Páně – a to zpívaně (ač je mezi námi mnoho zpěváku, tak je tato forma stále pro nás nová/neznámá:-)).
Poté jsme šli trochu naplnit své žaludky a pro krásné počasí jsme se rozhodli poobědvat venku. Byla vynikající gulášová polévka a nezbyla ani kapka! U toho jsme plánovali odpolední výlet na Žalý, ale pro naše plná břicha jsme nakonec odpoledne strávili sportovně – fotbalem a volejbalem – na to nás bylo o dva víc, neb přijeli Dominik a Vojta se nás podívat.
Odpoledne rychle uteklo a byla tu večeře – původně se plánovali špagety, ale přijela paní Krausová se psem (což, některá děvčata nenechalo v klidu:-)) a s lívanci (což nenechalo v klidu snad všechna břicha;-)) – fakt dobrota! Večer dorazila aparatura a tak jsme nazvučili kostel tak, aby po další dva dny vydržel naše decibely.
Po nešporách a pokecu jsme postupně zalehli.
Čtvrteční dopolední program byl jasný – zkouška na festival Za Zdí ve Vrchlabí – na ni dorazilo víc lidí než jen my zustávajíce ve Štěpanicích.
O část oběda se opět postarala paní Krausová (opravdu Boží to žena:)) – tentokrát jsme měli pravé kerkonošské kyselo a poté ještě naše děvčata ukuchtila špagety. Odpoledne jsme si dali opět nějaký ten sportík.
Večer i přes svůj pokročilý věk dorazil P.Skalský z Vrchlabí. Sloužil mši svatou a poté jsme si ještě šli popovídat na faru. Téma mělo být vnitřní modlitba – ale přes četné zážitky otce Stanislava (jak nás P.Skalský poprosil abychom ho oslovovali;-)) a jeho opravdu záživná povídání jsme se na toto téma ani nedostali, což snad bude napraveno na některém z příštích spolč;-).
Po rozloučení nás část hrála tradiční pin-pongovou hru Obíhačka, a část hru Bang.
Na dobrou noc jsme se podívali na film Smrt krásných srnců.
Páteční dopoledne probíhalo opět stejně jako čtvrteční – zkouškou do Vrchlabí.
Po obědě (pro změnu opět specialita paní Krausové – tentokrát rizoto dokonce dvou příchutí – jedno masové a druhé houbové) jsme se pustili do nelehkého úkolu naplánovat spolča a akce na další školní rok. Avšak díky Pánu Bohu a Jendovi se to zvládlo překvapivě dobře:-).
Poté jsme si ještě hodili malý trénink na písniček na svatbu Franty a po uklizení fary se rozjeli do svých domovů.

Autor: Blackmouser, publikováno: 01. 09. 2008

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.