Zpět na hlavní stránku
 

Společné spolčo dne 11.1.2008

Ilustrační foto.

více fotografií
Spolčo 11.1.2008

Ptáte se, jak se dal nejlépe prožít druhý páteční večer v roce 2008??? Odpověď je opravdu jednoduchá – stačilo přijít v 18:00 na mši svatou do Jilemnického kostela, kterou jsme doprovázeli zpěvem a hraním na varhánky a kytaru(příp.: bongo). Ale to samozřejmě není vše. Po mši svaté následovalo společné spolčo a to u Luštincových, kteří bydlí opravdu blízko kostela, a proto jsme se po mši rychle přesunuli do vyhřátého obývacího pokoje Luštincových.

Na začátek již tradičně zazněla písnička a celé spolčo jsem započali společnou modlitbou. Po modlitbě se ujal slova pan Domácí a popovídal nám o tom jak to bylo s jeho cestou k víře, že nebyla snadná, ale že koho Pán Bůh chce najít toho si najde ať už jako malé batole nebo již ve středních letech. V průběhu velmi poučného vypravování jsme se odreagovali písničkou. Po písničce nám pan Domácí povídal o tom jak to bylo s křesťanstvím a všeobecně s vírou, v Podkrkonoší a Krkonoších v průběhu střídání zámeckých Pánů a Paní v průběhu let. Jistě si říkáte, že je to téma skoro na celý semestr, ale pan Luštinec je opravdový odborník, a tak to dokázal shrnout v nejdůležitějších bodech do kratšího projevu.

Poté již nás zlákal plný stůl dobrot a rozběhla se tedy tzv.: kecací přestávka. Tuto přestávku asi po 15-20 min. přerušil Jenda svým hraním na kytaru a zpěvem, ke kterému jsme se přidali a byla na světě opět písnička. Poté jsme se rozdělili do 6 skupinek a začali hrát hru – Poznej písničku z otázek(nebo nějak tak). To ani netušíte jaké skvělé otázky a ještě lepší odpovědi se dají nalézt(Př.: na otázku: Jezdil jsi někdy na jelenovi se Šimon dopracoval až ke slovu trezor). Již se ale o vládu nad nocí hlásila sobota, a proto jsme ukončili spolčo společnou modlitbou a tradičním pozdravem.

Závěrem bych chtěl popřát Zdíšce k jejím 17. narozeninám všechno nejlepší a hodně Božího požehnání do života. Chtěl bych poděkovat Luštincovým, že nás tak mile přijali do svého obydlí, poděkovat Ivance za zorganizování tohoto báječného spolča a chtěl bych poděkovat Pánu Bohu, za to, že nás na spolču doprovázel a že zajistil hladký průběh spolča a na příštím setkání naviděnou!

Autor: Martin Ho., publikováno: 13. 01. 2008

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.