Zpět na hlavní stránku
 

Duchovní obnova v Jítravě

Ilustrační foto.

více fotografií
Víkend 7.-9.12. strávilo šest členů z našeho spolča na duchovní obnově v Jítravě, kterou pořádal P.Pavel Mach a liberecké vysokoškolské spolčo. V pátek večer jsme byli přivítáni na útulné jítravské faře a pustili se s chutí do připravené večeře. Zároveň jsme se mezi sebou jakž takž seznámili a přivítali otce Bartoloměje, který nám měl v sobotu být duchovním vůdcem.Po večeři následovala krásná adorace v kostele, spojená s modlitbou breviáře. Vymrzlí jsme se vrátili na faru, kde pokračovala volná zábava, kterou většina využila k různým rozhovorům :)
V sobotu jsme měli podle programu vstávat v 7.30, ale nějakým nedopatřením jsme vstali o více jak půl hodinu déle :) Společně jsme posnídali a pomodlili se ranní chvály. Dopoledne nám o.Bartoloměj zajímavě povídal o životě starozákonních proroků. Mohli jsme tak lépe pochopit některé pasáže ze Starého zákona a uvědomit si, co tito proroci pro naši víru znamenají. Následovala mše svatá a poté výborný oběd, který uvařil sám P.Pavel :) Když nám trochu slehlo, vydali jsme se na mega procházku po okolním kraji, brodili se bahnem a navštívili zříceninu hradu (tedy spíše už jen pár kamenů..) Příjemně unaveni jsme poslouchali pokračování duchovní promluvy o.Bartoloměje, a po výborné večeři (langoše s mrtě pálivým česnekem) jsme shlédli zajímavý film o nám už takřka známém - sv.Maxmilianu Kolbem. Jelikož čas pokročil, tak jsme zbytek večera opět strávili povídáním, vtipnou „hrou“ a někdo i svařákem ;)
Do nedělního rána se někteří (zejména mužská část osazenstva :)) probudili opět déle, než jak bylo naplánováno, ale to nic neměnilo na tom, že jsme posnídali a šli do kostela slavit mši svatou. Čas na jitravské faře se chýlil ke konci a tak jsme balili, naobědvali se a postupně odjížděli zpátky domů..
Myslím, že tento víkend byl opravdu dobrým zastavením v době adventní a uvědoměním si té pravé podstaty Vánoc, takže Bohu díky za všechny, kdo se na jeho přípravě podíleli!

Autor: Terez, publikováno: 13. 12. 2007

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.