Zpět na hlavní stránku
 

7.12.2007 mladší spolčo

Víte, jak nejlépe se dal prožít páteční večer dne 7.12.2007? Odpověď je zcela jednoduchá. Stačilo pouze zazvonit u domu rodiny Válkových, kteří každého s velikou ochotou přijali. Zde jsme se sešli proto, abychom tu mohli společně zažít krásný večer s věřícími kamarády a s Bohem uprostřed….14 lidí ze spolča přijalo pozvání Marušky Válkové. A kdo tak učinil, určitě neprohloupil, protože jsme mohli vyslechnout, přímo z úst hostitelky, živý, poutavý a rozjímavý výklad knížky Teologie těla pro začátečníky od Christophera Westa. Mohli jsme se tak dozvědět něco víc o rozdílu mezi antikoncepcí a PPR (přirozené plánování rodičovství), o čistotě, žádostivosti,…(doporučuji využít nabídky Marušky, viz vzkazy:o). Ještě před tímto témátkem jsme se rozdělili do 3 skupin, abychom si mohli vyměnit své názory při řešení otázek typu: Jaký je váš názor na antikoncepci? Je dobré střídat partnery jako ponožky?,...

Tak to by byla první část našeho spolča, po které následovala tradiční pauza na popovídání a na uspokojení našich kručících žaludků.

Ve druhé části, jsme byli „nucení“ zapojit naše mozkové závity, protože Káťa si pro nás připravila hru a tentokrát šlo o hru vědomostní (a věřte, že nás Káťa obtížností otázek nešetřila:o). Po ní již následovalo tradiční zakončení….slovíčko: „Nebudu mít strach chránit přítele a neobrátím se k němu zády.“(Sír 22,25), modlitba a pozdrav.

A co říce závěrem? Snad bych jen nám všem chtěla popřát, abychom plnili naše poslání: Teologii těla pochopit, žít ji a předávat každému, koho známe!

Autor: Ivča, publikováno: 09. 12. 2007

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.