Zpět na hlavní stránku
 

Diecézni setkání mládeže v Teplicích

Ilustrační foto.
Kostel, ve kterém probíhaly veškeré církevní obřady.

více fotografií
Když mě Jirka požádal, abych něco napsal o tomhle super setkání Litoměřické diecéze, zprvu jsem nevěděl, co říct, ale první nevědomost rychle nahradila rázná odpověď ANO.

Pátek
Inu co říci. Již v pátek ve tři hodiny jsme se sešli v Jilemnici u kostela a první dvě auta vyrazili na dlouhou cestu do Teplic. K těmto autům se v průběhu cesty připojili ještě další dvě a to se Semilskýma a studentama z Liberce. Na faru do Teplic jako první přijel Jarda, který vyjížděl asi o hodinu a půl později než první auta. Po „vydatné“ večeři jsme si poslechli zajímavý příběh P. Posáda o jeho cestě ke kněžství a o smyslu životního povolání. Po této „přednášce“ se většina účastníků přesunula do místního gymnázia, které nám sloužilo jako ubytovna. Někteří z nás šli ještě cvičit předtančení na sobotní ples a někteří se šli odreagovat při hraní florbalu.

Sobota
V sobotu ráno se členové skupiny Vavřineček vzbudili již v brzkých ranních hodinách, aby stihli nazvučit místní kulturní dům, kde se mělo téměř vše odehrávat, a aby ještě něco málo natrénovali. V 9:30 začal úvodní program. Následovali scénky, Slovo na den, katecheze Litoměřického biskupa, písničky v našem podání(doufám, že jsme neudělali moc velkou ostudu). V poledne jsme se společně přesunuli do kostela sv. Jana Křtitele, kde následovala adorace. Po adoraci jsme se přesunuli do Teplické jídelny, kde nám uvařili výborný oběd – nudlová polévka a kuřecí řízek. Po obědě nám nastala chvíle volna a po ní začala mše svatá, kterou jsme doprovázeli písničkami z kůru. Po mši byla na programu hra a několik lidí šlo ještě dopilovat předtančení na ples. V 19:30 již začal ples. Hned ze začátku jsme měli předtančení(doufám, že se líbilo) a po něm hned následovalo druhé předtančení profesionálního páru, který nám ukázal jak se mají tancovat klasické tance. Kolem 1:00 se začali vyhlašovat hlavní ceny v tombole, které jsme snad kromě dvou knih vyhráli my – Např.: Dort, Popelnice nebo originální obleky, ve kterých moderovali moderátoři letošní diecézko, s originálními podpisy moderátorů.

Neděle
V Neděli ráno byla snídaně a po ní v 9:00 mše svatá. Po mši jsme se naskládali do aut a vyrazili směrem Jilemnice.

A tak na závěr bych chtěl hlavně poděkovat našemu nebeskému Otci, že to všechno vzal pod patronát. Dále bych chtěl poděkovat všem organizátorům, protože to připravili fakt super. Chtěl bych poděkovat celému Vavřinečku za to, že jsem tam nima mohl být s a v neposlední řadě bych chtěl poděkovat každému, kdo tam byl, protože kdybychom hráli a moderátoři povídali před prázdným sálem bylo by to o ničem.

Autor: Martin Ho., publikováno: 15. 10. 2007

 
Správce stránek František Válek. Hostujeme u SHOSTING. Chcete-li, přihlašte se.